Fietsweekend: herfst in de Ardennen

0

In de Belgische Ardennen, aan de oostelijke Ourthe, vind je Les Cabanes de Rensiwez. Prachtige blokhutten met kachel, vaak met hottub of houten bad… een sfeervolle uitvalsbasis voor een fietsweekend in de herfst!

Olivier Berghmans bouwde als kleine jongen al hutten, maar deze zijn toch wel van een iets andere orde. De ‘cabanes’ of blokhutten zijn allemaal net even anders, maar de mooie naturel uitstraling zie je overal terug. Ruige takken met de schors er nog aan geven hier en daar een stoer detail.

 

Mooie herfst hutten met hot tub  

Verschillende blokhutten hebben buiten een houtgestookte hot tub. Ook (juist) erg fijn als het wat frisser is. Dit stille hoekje van de Ardennen is bovendien een perfecte plek om sterren te kijken zonder last te hebben van kunstlicht en sterren kijken vanuit een hot tub is natuurlijk wel heel bijzonder! Pal aan de Ourthe ligt nog een bijzonder vakantiehuis: Het huis aan de rivier, een gerenoveerde oude stenen schuur voor 6 personen.

Slapen in een molen aan de Ourthe

De blokhutten liggen rond oude molen van Rensiwez, in een groen dal aan de Ourthe, midden in dichte bossen. Deze plek wordt omringd door allerlei legenden – een leuk adres voor Halloween! De oude molen zelf is recent omgebouwd tot charmehotel. Gerenoveerd in een pure stijl, met vier bijzondere suites. Buiten is een barbecue/kampvuur plaats aan de rivier op een van de mooiste plekken van het domein, speciaal voor de gasten van de molen.

Nieuw: hobbit huis La cabane d’Ernest

Er is hier altijd weer iets nieuws te ontdekken. De laatste toevoeging is La cabane d’Ernest. Deze blokhut ligt aan de rivier, half begraven onder een heuvel – net een hobbit huis. Vanuit het bed kijkt uit je over de woonkamer, haardvuur en de groene omgeving (de cabanes zijn allemaal zo geplaatst dat ze uit elkaars zicht liggen). Een groot stenen bad staat midden in de badkamer. Een van de meest luxe en – volgens de maker zelf – best geslaagde hutten.

 

Op de fiets naar Bastogne – of de La Chouffe brouwerij

Je logeert hier in het natuurpark Parc Naturel des deux Ourthes. Tussen La-Roche-en-Ardenne en Houffalize slingert de Ourthe door een smalle vallei met veel uitkijkpunten. Vlakbij pik je de RAVeL route op naar Bastogne (Bastenaken), waar je verschillende musea vindt rond de Slag om de Ardennen. Nog geen 4 km van de huisjes ligt de brouwerij La Chouffe die je kunt bezoeken, met twee leuke kroegjes waar je ook iets kunt eten. Maar pas op: de terugweg gaat wat meer omhoog dan de heenweg…! Misschien toch maar de e-bikes meenemen?

Cabanes de Rensiwez: http://www.lescabanesderensiwez.be

 

Bewaren

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.