Fijne herfstroute: Landgoed Duin en Kruidberg

0

Hoera, het is herfst! Een heerlijke tijd voor een fietstocht. Probeer bijvoorbeeld de nieuwe fietsroute van Natuurmonumenten door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Een pittig fietsrondje van 35 km, uitgezet door boswachter Jowien.

Mooie fietsroute door de duinen

Duin op, duin af. Er is hier zoveel te zien. Van duinroosje tot damhert, van zwemplas tot zicht op zee. Je komt langs de Ruïne van Brederode, een middeleeuws kasteel (te bezoeken op woensdag, vrijdag en in het weekend). Ook ontdek je Bezoekerscentrum De Kennemerduinen, opgetrokken in de stijl van een duinboerderij uit de 7e eeuw. In het duurzame gebouw vind je een infobalie, tentoonstelling, winkel en café. In de Heerenduinen kom je door oude duineikenbossen die prachtig kleuren in het najaar.

Wisenten kijken

Ook wild kruist je pad: in het Kraansvlak zijn tien jaar geleden wisenten uitgezet, de grootste landzoogdieren van Europa. Hier wordt de invloed van de robuuste runderen op de natuur onderzocht. Vanaf het Wisentuitkijkpunt (hele jaar open, te lopen vanaf punt 6) en het Wisentenpad (open van 1 sept. tot 1 mrt) kun je ze misschien zien. Ook Schotse hooglanders, konikpaarden en shetlandpony’s grazen in de duinen.

Sfeervolle brasserie met fietsverhuur

Tip: de route start vlakbij bij het prachtige Landgoed Duin & Kruidberg. Drink hier in stijl een kop thee of een wijntje bij Brasserie DenK. Misschien is het nog nét weer om een terrasje te pikken, met uitzicht over de vijver en de Engelse tuin. Hier zijn trouwens ook fietsen te huur!

Fietsroute Zuid-Kennemerland: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/nationaal-park-zuid-kennemerland/route/fietsroute-zuid-kennemerland

Landgoed Duin & Kruidberg: https://www.duin-kruidberg.nl

Bewaren

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.