Wereldrecord voor Sparta, samen met Joop

0

Fietsmerk Sparta bestond onlangs 100 jaar en vierde dat met een officieel erkend Guinnes World Record. Want het was nog niet eerder vertoond: met 271 e-bikes in een aaneengesloten rij een afstand afleggen van 3,2 kilometer. De fietsers gingen dwars door de bossen van Apeldoorn, de thuishaven van het merk.

Aanvoerder van de elektrisch ondersteunde colonne was wielerlegende Joop Zoetemelk, tegenwoordig ook boegbeeld van Sparta e-bikes. Leuk: hij reed op één van de 100 nostalgisch ogende fietsen waarin een stukje is verwerkt van de wielertrui die hij droeg in 1980, toen hij de Tour de France won: de Sparta Vedette Electric Joop e-bike.

Sparta Vedette Electric Joop, mét stukje legendarische wielertrui

Het op 1 september 1917 opgerichte Sparta introduceerde in 1931 haar eerste fiets met hulpmotor, om in 1998 de eerste e-bike op de markt te brengen. De Sparta ION is ondertussen een begrip en de elektrisch ondersteunde fiets niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De citybike Vedette Electric is een van de laatste innovaties van het merk: alleen ondersteuning als je dat even nodig hebt, volledig te bedienen met je smartphone en onzichtbaar verpakte techniek. Kijk maar op sparta.nl

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.