Autovrij fietsen door The Big Apple

0


In ieder geval één keer per jaar is het mogelijk: fietsen door een autovrij New York. Niet zomaar op de bonnefooi, maar gedurende de TD Five Boro Bike Tour: een fietstocht van 40 mijl door de vijf wijken van New York. Dit jaar worden circa 32.000 deelnemers verwacht aan Amerika’s grootste fietstocht voor het goede doel, die op 7 mei aanstaande plaatsvindt. Deelnemers uit (en in) alle staten en zeker 60 landen doen mee: de tocht is een niet te missen bucket-list event dat al geheel is volgeboekt.

Wie nu denkt dat dit een nieuw evenement is waarmee New York zich, net als veel andere steden, wil profileren als fietsstad, heeft het mis. De massale Tour wordt namelijk al voor de veertigste keer verreden. Verder wordt de tocht georganiseerd door Bike New York, een non-profitorganisatie die evenementen opzet om met de opbrengsten ervan gratis fietseducatieprogramma’s aan te bieden in The Big Apple, en samen te werken met andere goede doelen.


Zo heeft Bike New York alleen al in 2016 meer dan 17.000 kinderen en volwassenen leren fietsen. Hiermee is het het grootste gratis urban bike onderwijsprogramma ter wereld. Hun motto is dan ook Grab life by the handlebars. En daar zijn we het helemaal mee eens. Mocht het je wel wat lijken om mee te doen, schrijf je dan bijtijds in. Een unieke ervaring zal je deel zijn! Kijk op: Bike New York

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.