Premium artikel

Route Roggel – Lekker lentefietsen in het Leudal

2

Afstand: 91 km. Met routeverkorting 66 km. Deze route is ook geschikt als tweedaagse. Tip: check de vaartijden van de pontjes! Start: Parkeerterrein recreatiepark Buitenhof De Leistert, Heldensedijk 5, 6088…

Deze content is alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Log in om dit artikel te lezen. Registreren is alleen mogelijk als je abonnee van het magazine Fietsactief bent

| Registreren | Nog geen abonnement op Fiets Actief?

Deel.

Over de auteur

2 reacties

  1. Een erg leuke route om te fietsen. We hebben er van genoten. Wel zijn er op dit moment (mei 2020) veel wegopbrekingen, zijn beide fietsvoetveren vanwege de Corona uit de vaart en is de weg net voorbij Neer verandert in een zandafgraving. Je kan dat allemaal oplossen.
    De voetveer voor Roermond: Sla bij knooppunt 93 niet linksaf richting de Maas en knooppunt 92 maar rijdt rechtdoor naar knooppunt 94 en daarna naar knooppunt 83 (neem wel de rechterkant van de brug anders heb je aan de overkant van de Maas een probleem omdat er daar aan de weg wordt gewerkt).
    Neem in plaats van het voetveer naar Neer de gewone pont naar Kessel. De route wordt ongeveer 10 a 15 kilometer langer. In Beesel ga je daarvoor richting knooppunt nr 3 rijden en aan de overkant vervolg je je route langs knooppunt 53, 76, 5. Tot slot na Neer eindigt de weg in een zandafgraving. Ga daar rechtsaf, neem de eerste zandweg links. Ga aan het eind links. Bij de plas aangekomen, nog voor de aansluiting op de oude weg ga je rechtsaf een zandweg in met daarbij het bord verboden voor auto’s en motoren. Bij de grote graafmachine ga je rechtsaf.
    Wij knipten de bocht Heythuizen eraf, net als de weg van Neer naar het startpunt en kwamen op een dagtocht van 75 kilometer.
    Annemieke en Joost