Eén op de twee verkochte fietsen is een e-bike

0

In 2015 was één op de drie verkochte fietsen elektrisch. Het zou zomaar kunnen dat in 2017 één op de twee verkochte exemplaren een e-bike is. Mooi. Want stappen meer mensen over van de auto op de e-bike, dan kan dat zorgen voor minder files, minder fijnstof en voor een gezonder leefklimaat – ook voor andere fietsers.

Grote woorden? Nee hoor. Met een motortje kun je gewoon makkelijker trappen. Daarnaast is de e-bike intussen zo ingeburgerd dat niemand er meer van opkijkt als je elektrisch komt aanrijden. Gezond, sportief: wat wil je nog meer? Nou: ze worden ook steeds mooier. We bekeken voor de test in het Aprilnummer van FietsActief twee paradepaardjes, een Qwic en een Giant. Die laatste is ook e-bike van het jaar.

De Prime E+2 heeft een prachtig lijnenspel, vloeiend van voor tot achter.

Giant E+2
‘Een moderne stijlvolle city e-bike die perfect geschikt is voor dagelijks gebruik. De Prime E+2 transformeert elke rit tot iets bijzonders waarbij je grotere afstanden kunt afleggen met meer comfort, en zonder dat je de accu hoeft bij te laden. Met zijn doordachte ontwerpkenmerken inclusief een laag en breed stepthrough ALUXX aluminium frame en geïntegreerde verlichting is de Prima E+2 de slimme manier om verder te rijden en meer plezier te hebben’. Zo prijst Giant de Prime E+2 aan. Het zal best kloppen, wij vinden deze fiets vooral gewoon móói. Hij heeft een prachtig lijnenspel, vloeiend van voor tot achter. Van de strakke voorvork – met vering – tot aan de geïntegreerde bagagedrager. De zachte witte kleur staat de Prime E+2 goed. En technisch? De fiets heeft een zeer hoogwaardig onderstel met middenmotor, drie standen, een goed afleesbaar display en stoere schijfremmen in de wielen met daarop grote 50 millimeter banden.

E-bike van het Jaar 2017
De Giant Prime E+2 is verkozen tot E-bike van het jaar 2017. Een sportieve, stijlvolle en moderne e-bike met optimaal comfort. Met het ontwerp dat zich kenmerkt door een sportief, laag en breed aluminium frame en geïntegreerde verlichting, is de Prime E+ de E-bike van het jaar 2017.

De jury zegt over deze e-bike: “Hele plaatje klopt, eigentijds ontwerp, aandacht voor veiligheid en perfecte rijeigenschappen. De Giant Prime E+2 heeft een krachtige motor waarbij de ondersteuning natuurlijk aanvoelt. Bijzonder is de verlichting die geïntegreerd is in het frame en het dagrijlicht. Deze Prime is afgemonteerd met een sportief aluminium frame en de bijbehorende sportieve zithouding.

Lees het volledige testrapport van de Giant Prime E+2 in het nieuwste Aprilnummer van FietsActief. Bestel deze direct in de webshop, zonder verzendkosten.

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.