Met gps kom je er wel!

0

Fietsen met gps is superhandig en lang niet zo moeilijk als op het eerste oog misschien lijkt. Zeker niet met de apparaten die momenteel beschikbaar zijn. Nog niet overtuigd? FietsActief helpt je op weg!

Waar is de tijd gebleven dat we zo’n gigantische kaarthouder op ons stuur plaatsten en met één oog op de geplande route en één oog op de weg op pad gingen? Af en toe zie je nog fietsers zo rijden. Veel vaker kom je mensen tegen die over een apparaatje op hun stuur gebogen staan, leesbril in de aanslag. Digitaal is het helemaal, hoor je zeggen, en iedereen moet eraan geloven. Nou, dat laatste bepaal je natuurlijk lekker zelf. Om te kijken of gps iets voor jou is, hebben we in de nieuwste FietsActief kaart en gps tegenover elkaar gezet. Maar of je er nu mee wilt fietsen of niet, je zult na het lezen van het overzichtje moeten toegeven dat zo’n gps-apparaat een flinke verbetering is ten opzichte van die grote windvanger op je stuur. Nee, perfect is het nog zeker niet. Want wat zou het heerlijk zijn als je dat ding alleen maar op de fiets hoefde te monteren en meteen leuke routes kon rijden, net zoals je een route plant in de auto. Vooraf zul je dus iets meer moeite moeten doen. Maar heb je dat eenmaal gedaan, dan hoef je onderweg nooit meer van je fiets af om de route te bestuderen of de weg te vragen.

Benieuwd naar ons oordeel? Lees het hele artikel in de nieuwste FietsActief, te bestellen via deze link.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.