Comfortabel Karinthië

0

Al fietsend langs de Drauradweg leer je Karinthië en zijn inwoners echt kennen. Een sterk staaltje ontspannen fietsen aan de zuidzijde van de Alpen.

Fiets je de Drauradweg (R1), dan kom je door drie landen: Oostenrijk, Slovenië en Italië. De route heeft een totale lengte van 366 kilometer en voert van het Toblacher Feld naar Maribor. 222 kilometer van de Drauradweg loopt door Karinthië, de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk. Onderweg tref je uniforme bewegwijzering en prima bestrating aan. Je fietst grotendeels langs de Drau, de belangrijkste rivier van Karinthië, door een gevarieerd landschap van bergen en meren.

De Algemene Duitse Fietsclub (ADFC) beoordeelde de Drauradweg onlangs als een 5-sterren kwaliteitsfietsroute. Je kunt de tocht gemakkelijk in vier dagen afleggen, maar dan heb je geen tijd om te genieten van al het bijzonders langs de route. Je vindt onderweg tal van mogelijkheden om het land en zijn inwoners echt te leren kennen, waaronder meer dan vijftig gecertificeerde Drauradweg Wirte, die met hun specialiteiten uit uit de Karinthische Alpen-Adria-keuken hun gasten graag verwennen. Je kunt er prima blijven slapen, ook voor een nacht. Bovendien hebben de Wirte oplaadpunten voor e-bikes, veilige fietsenstallingen en een ruimte om natte kleding te drogen. Wie niet de hele Drauradweg fietsend wil afleggen, kan ook een stukje vooruit met de trein, boot of de Drauradwegbus. Desgewenst kan ook het vervoer van de bagage worden geregeld.

Lees hier gratis het hele artikel over Karinthië uit FietsActief #3 (PDF).

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.