5 x de meest romantische citytrips in Groot-Brittannië

0

Op deze 5 bestemmingen in Groot-Brittannië word je gegarandeerd verliefd. Neem de fiets mee om de stad het beste te verkennen, of huur er daar een. Ja, dat kan zelfs in het land waar (nog) maar weinig mensen op de fiets stappen.

1. Bristol
Veel Britse plattelandsgebieden hebben een -voor hun doen- grote stad als hart. En laten die nou net perfect zijn voor een romantisch fietsuitje: cultuur, architectuur en chique hotels in de stad en met een paar trappen in een prachtig plattelandslandschap.
citytrip bristol

2. York
York is een stad die we nog aan de Romeinen te danken hebben. Je baant je er 2000 jaar terug met stadsmuren, ondergrondse kamers en andere aanwijzingen uit de geschiedenis. Sowieso de moeite waard: de Central Tower die je naar het hoogste punt van de stad brengt. Je moet wel eerst 275 treden op, maar dan heb je ook wat.
Citytrip york

3. Cambridge
In deze iconische universiteitsstad fiets of wandel je in de voetsporen van vervlogen dichters, schrijvers en wetenschappers.
citytrip Cambridge

4. Edinburgh
Een bezoekje aan dit spectaculaire Schotse juweeltje is niet compleet zonder een uitdagende klim naar de top van Arthur’s Seat. Het biedt je een panoramisch landschap op 251 meter boven zeespiegel.
Citytrip Edinburgh

5. St. Davids
Dit kan dan wel de kleinste stad van Groot-Brittannië zijn, maar het is er zeker niet een waar je snel bent uitgekeken:  St Davids biedt een charmante mix van cultuur, natuur en adembenemende landschappen.
Citytrip st. Davids

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.