5 x leuke weetjes over bloesem

0

Het is weer zover! De fruitbomen staan of komen weer in bloei. Eerst mogen we genieten van de kersen, pruimen en de peren en tot slot de appelbomen. 

Bloesem21. De mooiste bloesem is zo rond april
Ze komen heel snel, en gaan helaas ook weer snel weg. 70% van de bloesem gaat begin april open, we kunnen er dan gemiddeld 14-30 dagen van genieten. Gelukkig komt niet alles tegelijk: eerst komen de kersen, pruimen en de peren en daarna de appelbomen.

Bloesem5
2. De bloeiperiode kun je niet ver van te voren voorspellen
Weekendje Betuwe plannen om de prachtige bloesem te zien? Dat kan flink tegenvallen wanneer je je reis vroegtijdig plant. De bloesem kan namelijk eerder of later komen dan gepland en elk jaar is anders. Je kunt beter wachten tot medio maart, of boek een last minute. Dan weet je zeker dat je goed zit.

Bloesem4
3. Elk voorjaar trekken tienduizenden bezoekers naar de boomgaarden, om al fietsend en wandelend te genieten.
Gebieden als de Betuwe zijn in deze tijd een grote trekpleister. Elk jaar worden er fiets- en wandeltochten georganiseerd en kun je genieten van het fascinerende landschap.

Bloesem1
4. De Betuwe is de bekendste regio om naar toe te trekken
Zeggen we fruitbomen en bloesem, dan zeggen we de Betuwe. Maar wist je dat er in Zuid-Limburg ook veel bloeiende boomgaarden te bewonderen zijn? De glooiende heuvels zien er in het voorjaar uit als een bloementapijt.

Bloesem3
5. Je kunt heel eenvoudig de bloeitijd van de verschillende bomen checken
Hoe? Een voorbeeld is de website van fruitbomen.net, die is flink uitgebreid en laat ook foto’s zien van de verschillende bomen. Handig!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.