Nu even niet: eindelijk rust op een natuurkampeerterrein

0

Dé uitkomst voor mensen die midden in de natuur willen kamperen, het gezang van vogels willen horen en geen buren willen hebben die alle ruimte opeisen met de grootste caravan van afgelopen Kampeer en Caravan Jaarbeurs. 

De Natuurkampeerterreinen, aangesloten bij stichting De Groene Koepel, laten ons kennis maken met wat écht kamperen is. En wat wij nou zo tof van ze vinden: de terreinen houden extra rekening met fietsers. Ga je dus op fietsvakantie met je tentje achterop, dan hoef je niet bang te zijn dat er geen plek voor je is. Ze houden namelijk tot 19.00u plek vrij voor fietsers en wandelaars. Hoe fijn!

NatuurkampeerterreinenOok handig: bijna alle terreinen hebben een slechtweervoorziening. Dat is waar je kunt schuilen of koken wanneer het regent of slecht weer is. In het Groene Boekje dat je op hun website kunt bestellen zie je welke voorzieningen welk terrein heeft. Er zijn wat luxere terreinen waar je perfect sanitair, leesboeken en goede kookvoorzieningen hebt, maar ook hele simpele locaties die bijvoorbeeld Staatsbosbeheer aanbiedt. Het leuke aan de locaties van Staatsbosbeheer is dat ze vaak nog meer in de natuur zitten. Wat dacht je van de bossen in Kootwijk? Grote kans dat je er nog wat herten spot. Wij weten het wel…

Fietser voorjaar
Maar er is meer. Meer voor fietsers. In samenwerking met het Fietsplatform hebben ze sinds kort een aantal Natuurkampeerroutes gemaakt. Deze zijn rond de 300 km lang en gaan via het fietsknooppuntennetwerk langs Natuurkampeerterreinen. Op dit moment zijn ze te vinden in Groningen, Overijssel en de Achterhoek. Deze maand verschijnt er ook nog een in Friesland. Meer weten? Kijk hier dan eens.

Ben je al om? Dan is het nog wel handig om te weten dat het verplicht is om een Natuurkampeerterreinkaart aan te schaffen. Deze zit in het Groene Boekje en kost €14,95. Aan te schaffen via hun website, bij ANWB-winkels, Bever, reisboekwinkels of schaf hem aan op het terrein zelf. De kaart is een jaar geldig en je kunt er goedkoop mee overnachten, de meeste Natuurkampeerterreinen zijn namelijk een stuk goedkoper dan reguliere campings. Het groene boekje is in een handig meeneemformaat, heerlijk om in te kijken en te bepalen waar je de volgende dag naar toe fietst.

Klein Groenbergen

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.