Leuk: een community voor fietsvriendelijke verblijfadresjes

0

De meesten van jullie zijn alweer (of nog steeds) aan het toeren. Toch willen we jullie nog attenderen op de Warm Showers community. In andere delen van Europa is het heerlijk warm voor een leuke fietsvakantie en anders is het bij deze een tip voor de nog te organiseren fietstripjes.

Je kunt natuurlijk een hotel of bed & breakfast boeken voor onderweg, of als het een low budget vakantie is gebruik maken van Couchsurfing en dergelijken. Warmshowers.org is een community voor de avontuurlijke fietser die graag de wereld verkent. Net als op Couchsurfing.com vind je op de website van Warm Showers profielen van mensen over de hele wereld die hun huis open stellen voor reizigers. Het verschil is dat Warm Showers een exclusief netwerk is voor enkel mensen die op fietsvakantie gaan.

Mensen die een slaapplek hebben voor andere vakantiefietsers kunnen zich aanmelden en een profiel aanmaken. Als je een profiel aanmaakt kun je in de ‘About This Member’ sectie je persoonlijke verhaal doen. Als je je huis openstelt voor anderen kun je niet alleen vertellen over jezelf maar kun je hier ook alles over de accommodatie kwijt. Woon je bijvoorbeeld een eind van de weg af of boven op een heuvel? Ben je bereid voor je gasten te koken? Heb je tips voor bezienswaardigheden en routes in de omgeving? Net als bij Couchsurfing of Airbnb helpt het om een volledig profiel te hebben. Vergeet ook geen foto te plaatsen van jezelf, je huis en/of de omgeving.

Nadat je je hebt aangemeld kun je de interactieve kaart en de zoekfunctie op de website gebruiken om een mogelijke overnachtingsplek te vinden op de route. Als reiziger stuur je een persoonlijk berichtje naar een mogelijke gastvrouw en/of -heer en deze heeft dan wellicht een slaapbank, bed of kampeerplek voor je! Een ontzettend leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen tijdens je fietstocht

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.