7 Redenen waarom fietsen in februari geweldig is

0

Ja, het kan soms vriezen in februari, en ja, in februari zitten we echt in hartje winter. Toch kan februari fantastisch zijn om op de fiets te springen. Alleen al om een eventuele winterdepressie de deur te wijzen en een weerstand op te bouwen waardoor je de griep geen kans geeft.

Dus, weersta de drang om weg te kruipen bij de open haard, bewaar de FietsActief even voor wanneer het donker is en stap op de fiets!

1: Minder fietsers op de weg
De overgebleven massa zit nog in de sportschool, dus genoeg ruimte op de fietspaden. Woon je in een toeristisch gebied zoals de Veluwe, dan heb je nu de kans om echt te genieten van de natuur. (En de winter is er echt niet minder mooi op.) Vooral als je wat sneller fietst is het mooi meegenomen wanneer je niet achter een treintje van toeristen hoeft te fietsen.

2: Vermijd het openbaar vervoer en de files
Van je werk terug naar huis fietsen kan enorm frustrerend zijn. Je hebt honger, bent wat moe en het laatste waar je dus naar verlangt is een overvolle trein of stilstaan op de A10. Hoe het beter kan? Gewoon, op de fiets naar je werk.

3: Dit is het moment om een grote inspiratiebron te zijn
Neem je vrienden, familie of partner mee met je fietstochtje. Je zult zien dat er velen volgen, ja, ook in februari.

4: Dááág griepepidemie!
Geef griep, hoestjes en verkoudheid minder kans om jou te bereiken. Regelmatig bewegen geeft je immuunsysteem een boost.

5: Je bent warmer
Koud op de fiets? Welnee. Het ijs van je voorruit schrapen met een oude creditcard en vervolgens stilzittend wachten tot het een beetje warm wordt in je auto, dat is pas koud. Of rillend in de kou staan te wachten bij de bushalte. Fietsen is zo gek nog niet.

6: Bespaar geld
Reken maar eens uit hoeveel je kwijt bent aan benzine, treinkaartjes en lid zijn van de sportschool. Kosten die veel mensen onderschatten, en genoeg om jezelf eens te trakteren op een nieuwe fiets. Als je nog geen goeie had, natuurlijk. Ook leuk: het bespaarde geld inzetten op een heerlijke fietsvakantie. Die hoeft immers ook niet duur te zijn.

7: Een perfecte start van het nieuwe jaar
Reken er maar op dat veel mensen hun goede voornemens al lang weer vergeten zijn. Fietsen is leuk, makkelijk en gezellig. En dus een geweldige manier om positief te starten, en nooit meer te eindigen. En zeg nou zelf, fit het jaar door is toch heerlijk?

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.