9 cadeautips voor Sinterklaas

2

Op het laatste moment nog cadeaus kopen? Of een verlanglijstje maken? Dan moet je wel weten wat je moet geven of wil krijgen, en dat kan nog een pittig klusje zijn. FietsActief helpt je een handje.

Cadeau 2

1. ’t Avontuur van Piet Pelle
Ken je het boek van Piet Pelle nog? Deze mok kenmerkt het leuke vintage boek. Piet Pelle was een prentenboek, en kwam in 1912 uit als promotiemateriaal voor de jeugdfietsen van Gazelle.
Prijs: 18,40
Je kunt de mok hier bestellen: zazzle.nl

2. Ted Baker reparatieset
Een gewaagde blauwe tin vol met alles wat je nodig hebt om jouw tweewieler weer op de weg te krijgen.
Prijs: 28,-
Je kunt de kit hier bestellen: tedbaker.com

cadeau 5
3. Kartonnen fiets

Ook leuk: bij Laroid maken ze kartonnen figuren van alle soorten en maten. Je kunt kiezen voor alleen karton, maar nog leuker vinden wij ze met een landkaart. Op hun website staat welk stukje landkaart er op jouw figuur komt.
Prijs varieert van circa 15 tot 30 euro.
Je kunt hier ze bestellen: laroid.com

cadeau 5
4. Zadelhoesjes

Zeker weten dat je cadeau op tijd komt? Dan is de service van Fonq handig. Als je voor 24:00u besteld heb je het product de volgende dag al in huis. Deze zadelhoesjes van Basil en Lief! zijn om vrolijk van te worden. Ga jij voor fleurig? Bij de Basil hoezen krijg je ook een gratis canvas tasje.
Prijs: 9,95
Je kunt ze hier bestellen: fonq.nl

cadeau 6
5. Wobs wanten
Fietstochten in de winter? Gehannes met handschoenen! Gelukkig weet het vernuftige Wobs daar iets op: fietswanten! Maak ze vast aan je stuur en geniet van warmte en comfort. Het materiaal is ook nog duurzaam.
Prijs: 39,95
Je kunt ze hier bestellen: warmonbikes.com

Cadeau 7
6. Cortina Kansas Bag Denim
Bij een mooie fiets hoort natuurlijk een dito tas. Het fietsmerk Cortina heeft onlangs de lijn Bike Fashion Accessoires gelanceerd, en deze tas krijgt de primeur. De tas is helemaal gemaakt van spijkerstof en doordat dit model handvatten en een lange riem heeft, is hij op verschillende manieren te gebruiken. De tas bestaat uit één groot vak met een koperen rits en twee kleinere voorvakken met koperen drukknopen.
Verkrijgbaar bij de betere fietsspeciaalzaken.
Prijs: 59,95
Voor meer info: cortinafietsen.nl

coverfietspech
7. Fietspech boekje

Eric is eigenaar van de Vakantiefietser in Amsterdam en geeft al jaren cursussen ‘Fietsreparatie’. Wat hij echter nog steeds miste was een boekje met praktische uitleg over veel voorkomende fietsreparaties onderweg. Een boekje dat bovendien in de fietstas zou moeten passen. Zo kwam dit handzame ringbandje met veel tekeningen en weinig tekst. De tekeningen zijn alle meerdere uitgetest en waar nodig geperfectioneerd. Zo maken ze in één oogopslag duidelijk hoe je een band moet plakken, remblokjes en -kabels vervangt, een achterwiel terug plaatst of hoe je van het geratel van je derailleur afkomt.

Voor de vakantiefietser is er een woordenlijst toegevoegd in het Engels, Spaans, Frans en Duits, maar ook een lijstje met de spullen die je meeneemt als je een dagje, een weekend of een aantal weken gaat fietsen.
Prijs: 14,95
Je kunt ‘m hier bestellen: vakantiefietser.nl

cadeau 8
8. @ElkeDagEenUur

‘Ik ga fietsen. Elke dag van het jaar minstens een uur. Waar ik ook ben, wat ik ook moet doen die dag, er moet gefietst worden. Gewoon, om te kijken wat zo’n activiteit doet met m’n kop en m’n lijf.’ Wielerjournalist Léon de Kort was een veel te dikke vijftiger toen hij eind 2013 begon met zijn sportieve project. Hij is nu dertig kilo lichter, heeft kledingmaat XL in plaats van XXXXL en vormt intussen een bron van inspiratie voor andere mensen die net als hij het roer hebben omgegooid en zich ook ‘wagen’ aan @ElkeDagEenUur. Van vet naar fit in 365 dagen.
Prijs: 16,99
Bestellen doe je hier: nieuwamsterdam.nl

cadeau 9
9. Pizzasnijder
Deze rvs pizzasnijder is een ideaal cadeau voor alle pizza- en fietsfans. Of vooruit: voor jezelf kan natuurlijk ook. De breedte is ongeveer 16 cm en de hoogte 14 cm.
Prijs: 19,95
Bestellen doe je hier: webshop.fietsvakantiewinkel.nl

 

 

Deel.

Over de auteur

2 reacties