Zeven keer variëren met havermoutpap

0

Havermout is populair. En niet zo gek ook, het is hartstikke voedzaam! Het bevat niet alleen veel vezels, maar ook trage suikers waardoor je bloedsuikerspiegel niet gaat schommelen. Door de hoeveelheid complexe koolhydraten voorziet een ontbijtje met havermout je voor lange tijd energie. Ideaal om te eten voordat je gaat fietsen dus. Vandaar deze keer een hoop tips voor een lekker ontbijt met havermout.

Havermoutpap met banaan

Doe 1 deel havermout en 2 delen melk in een pannetje en zet deze op een laag vuur. Snijd ondertussen de banaan in plakjes en voeg deze toe. Roer dit totdat er een stevige massa ontstaat, schep de pap in een kom en laat het even staan.

Naamloos

Havermoutpap met kokos en mango

Doe 200 milliliter kokosmelk, 50 milliliter amandelmelk en de havervlokken in een pannetje en breng het aan de kook. Snijd ondertussen een halve mango in blokjes en voeg vervolgens een eetlepel geraspte kokos toe aan de havermoutpap. Laat de pap 2 minuten doorkoken, doe het in een kom en voeg de mango toe. Als laatste strooi je er nog een eetlepel geraspte kokos overheen.

Havermoutpap met…

Niet alleen banaan en mango zijn heerlijk in de havermoutpap. Wat denk je van deze tips? Maak de havermoutpap op de gebruikelijke wijze klaar en…

  • Voeg eens een verse abrikoos, 1 eetlepel geraspte kokos en een handje amandelen toe.
  • Of wat dacht je van appel en kaneel? En als extraatje kan je ook nog noten en dadels toevoegen.
  • Havermout met kwark en honing klinkt ook niet verkeerd.
  • Behalve de banaan, kun je ook nog een verse vijg, een paar walnoten en een scheutje honing toevoegen.
  • Of heb je havermoutpap met vanillesuiker en frambozen al een keer geprobeerd?

Geen zin in pap? Probeer dan eens deze havermoutpannenkoekjes.

Eet smakelijk!

Bron: pedalamagazine.nl, Stephanie Reitsema

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.