Alles over de Kampeer & Caravan Jaarbeurs

0

Voelen actieve fietsers zich thuis op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs? Wat valt er te doen? Waar moeten we zijn? FietsActief zocht het uit.

1. Met het thema ‘La Douce France’, waan je je al bij binnenkomst in Frankrijk. Ruik de geur van versgebakken baguettes, geniet van een café au lait of nip even aan je glaasje wijn op een sfeervol Frans terras met live-muziek… À bientôt!

2. Op de beurs sta je oog-in-oog met meer dan 250 merken: caravans, campers, tenten, vouwwagens, voortenten en natuurlijk handige kampeeraccessoires. Het leuke is vaak dat er nieuwe producten worden getoond worden.

3. Actieve fietser maar dan wel graag met de camper op reis? Tijdens deze dagen kun je zoveel proefzitten als je maar wilt. Neem plaats op de bestuurdersstoel, laat de geur van de lederen bekleding op je inwerken en laat de koppeling langzaam omhoogkomen… De merken Adria, Niesmann + Bisschoff en Knaus komen met hun paradepaardjes naar Utrecht.

4. Pimp My Caravan. Op het ‘pimpplein’ ziet de liefhebber hoe je met een paar tientjes, een naaimachine en een béétje gevoel voor styling een tweedehands caravan omtovert tot een knus kampeerparadijs-op-wielen.

5. Ze zijn er echt: chauffeurs die met iets te veel  te veel enthousiasme hun caravan/camper per ongeluk in de heg op de camping stallen. Met de mini-cursus ‘manoeuvreren’ op het binnenterrein van de Jaarbeurs wordt file-steken makkelijk. Al helemaal handig wanneer je de fietsen ook nog eens achterop de camper hebt staan.

6. Nederlanders die zónder fiets op vakantie gaan zijn op één hand te tellen. Misschien wat overdreven, maar hoe je het went of keer: de meesten nemen wel hun stalen ros mee. Rustig toeren langs een mooi meer, een stokbroodje halen bij de campingsuper of juist alles geven op de berghellingen. Op het fietsparcours kan men de nieuwste fietsen, waaronder ook e-bikes, zelf uitproberen.

7. Steeds meer Nederlanders ontdekken de perfecte vakantie met de buscamper. Op het BuscamperPlein kan de geïnteresseerde de voor- en nadelen van meerdere buscampers met elkaar vergelijken. Buscampers van de merken Adria, Globecar, Knaus, Pössl, Sun Living, Volkswagen, Weinsberg en Westfalia staan hier overzichtelijk bij elkaar. Daarnaast kan de bezoeker een proefritje maken. Nieuw dit jaar is het Hal(f) 12 Prijzenfestival. Dagelijks worden er om half 12, in hal 12, op het BuscamperPlein, prijzen weggegeven. Iedere dag is er een hoofdprijs: de deelnemende merken van het Buscamperplein geven elke dag een vakantie met een buscamper weg.

8. Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs wordt op de AppSquare een aantal handige, nieuwe kampeerapps gepresenteerd. De apps zijn ook zelf te testen.

9. Allemaal leuk, maar waar en wanneer? Van 7-11 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. Advies: het is ideaal om met de trein naar Utrecht Centraal te komen. Het station ligt vrijwel naast de Jaarbeurs en na een lange beursdag is er vaak niets fijner dan even niet achter het stuur te moeten zitten.

10. Een dagkaart in de online voorverkoop kost je 11 euro. Liever op de dag zelf aan de kassa? Dan komt er een euro bij. Middagkaarten zijn er voor 8 euro online, 9 euro aan de kassa. Wat luxer aanpakken? Er is ook een voordeelpakket waarvoor je 16 euro betaald. Dat is 1 toegangskaart, gratis garderobe en koffie met gebak.
Oh ja, en al we toch in de vakantiesferen zijn: er zijn ook camperparkeerplaatsen bij de Jaarbeurs. Daar betaal je 16 euro exclusief entree voor.

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.