Het regent ‘maar’ 6,5 procent per jaar

0

Volgens de statistieken van het KNMI regent het slechts 6,5% van de tijd. Hoe langer je buiten bent hoe groter uiteraard de kans dat je nat wordt van de regen. Wie een uur buiten is, heeft een kans variërend van 0,09 in mei tot 0,16 in december om nat te worden.

De website van het regent bijna nooit speelt in op deze feiten. Iedere maand houden zij bij hoeveel droge- en natte fietsritten er zijn geweest. In augustus regende het bijvoorbeeld 1 op de 28 gemaakte fietsritten. Dit feit is al genoeg om op de fiets naar het werk te stappen, maar wat als we er nog vier geven?

  1. Fietsen is beter voor je gezondheid, voor het klimaat, en je bespaart nog geld ook;
  2. Kinderen zien het goede voorbeeld. Als ze altijd met de auto gaan (naar school, ook al is dat maar 900 meter) dan gaan ze dat later zelf ook doen… Stom dus;
  3. De uitslagen op hetregentbijnanooit.nl blijken vaak net iets negatiever dan bij het KNMI. Vonden we die van hetregentbijnanooit.nl al enorm positief, blijkt het nog positiever te zijn;
  4. De meeste mensen die de smoes ‘het regent te vaak dus ik ga met de auto’ gebruiken, zijn eigenlijk gewoon best lui. Evenals ‘mijn band is altijd lek’, ‘dan kom ik te laat’, ‘ik heb te weinig tijd’ en ‘daar gaat mijn haar van in de war zitten’ smoesjes;

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.