‘Digitaal fietsen’ langs cultuurhistorie Maas en Waal

0

Ze staan en hangen er nu allemaal: 125 informatiebordjes op historische locaties in het land van Maas en Waal, met daarop ook een zogenoemde qr-code. Er is vanaf nu een boekje dat fietsers langs de hoogtepunten leidt. Bureau RBT-KAN ontwikkelde de bordjes in opdracht van de gemeenten Beuningen, Druten, Wijchen en West Maas en Waal. Begin september werden de laatste bordjes met qr-codes geplaatst.

Wie de QR-codes (quick response) scant, krijgt via de website van RBT KAN informatie over de geschiedenis van het pand op zijn mobieltje. Over het Adellijk Huis Lakenburg, een witgepleisterde villa omgeven door een heuse gracht, is bijvoorbeeld te lezen dat het in de 17e eeuw toebehoorde aan Christiaan van Balveren en Maria van der Lawick.

In het boekje dat deze maand verscheen, staan 2 fietsroutes: een via fietsknooppunten in Druten en West Maas en Waal, en een door Wijchen en Beuningen.

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.