Spanje themaland Fiets en Wandelbeurzen

0

Spanje is uitverkoren tot themaland van de Fiets en Wandelbeurzen 2016 in Nederland en België. De fiets- en wandelmogelijkheden in het land staan volop in de schijnwerpers tijdens deze evenementen in Jaarbeurs Utrecht (20-21 februari) en Antwerp Expo (27-28 februari).

Van grillige kustlijnen en uitzicht op diepblauwe zeeën tot besneeuwde toppen, bergmeren en vulkaanlandschappen: Spanje heeft het. Te voet of op de fiets leer je het échte España kennen. Je wordt enthousiast begroet in eeuwenoude dorpjes, ruikt de weldadige geur van sinaasappelbomen in bloei en ziet molens langzaam op je afkomen in het immense landschap van de Spaanse hoogvlakte. De Vias Verdes, autoluwe ‘groene wegen’ over voormalige spoorlijnen, bieden inmiddels zo’n 2.000 kilometer fiets- en wandelplezier. En wat te denken van de 15 nationale parken in Spanje, die uitgegroeid zijn tot eldorado’s voor wandelaars, fietsers en mountainbikers?

Spaanse hoogtepunten
Spanje kent tal van fiets- en wandelhighlights. Op Tenerife verheft zich de vulkaan Pico del Teide (3718 m), de hoogste berg van Spanje, in de groene Picos de Europa ervaar je de woestheid van het hooggebergte en in de Sierra de Montsant dwaal je rond in een ruig kalksteenmassief. Via lange-afstandsroutes als de Zilverroute voor fietsers en natuurlijk de pelgrimsroutes naar Santiago maak je kennis met het uitgestrekte Spaanse binnenland, de cultuur en pittoreske dorpjes die ’s avonds volop tot leven komen.

Themaland Paviljoen
Tijdens de Fiets en Wandelbeurzen komt de Spaanse diversiteit naar voren in het grote Themaland Paviljoen, waar reisorganisaties, touroperators en regio’s de fiets- en wandelmogelijkheden en -arrangementen presenteren. Op een informatiemarkt geven enthousiaste fietsers en wandelaars belangeloos advies over routes en bestemmingen binnen Spanje. En het Themaland Terras biedt alle gelegenheid Spaanse lekkernijen te proeven.

Kijk voor meer informatie op www.fietsenwandelbeurs.nl.

De Fiets en Wandelbeurzen in Nederland en België, met in totaal 35.000 bezoekers, is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. Het evenement biedt een compleet programma met arrangementen, informatiemarkten, outdoormateriaal en lezingen en workshops. In 2016, na elf jaar Amsterdam RAI, zal de Nederlandse beurs voor het eerst plaatsvinden in Jaarbeurs Utrecht.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.