Op de fiets in twee jaar de wereld rond

0

In twee jaar fietsend de wereld rond. Utrechter Rick Creemers (22) begint 1 september aan een fietstocht van 55.000 kilometer, verdeeld over zeker 53 landen. Over twee jaar is hij terug van zijn wereldreis. Toen Rick zich verdiepte in de grote fietstochten die zijn opa heeft gemaakt, was hij niet meer te houden. ”Ik had al een grote reisdrang en met de verhalen van mijn opa viel alles samen.”

Rick-Creemers-006Creemers vertrekt bij de Domtoren en zijn eerste bestemming is het Zwitserse Bazel. In de Alpen gaat hij drie weken in training om onder meer opgewassen te zijn tegen de bergen in de Himalaya. “In Nederland lukt dat niet, in de Alpen heb ik een route uitgestippeld waarin ik maximaal kan klimmen en dalen.”

Vanuit Zwitserland gaat de fietstocht oostwaarts naar Turkije. “Daar wissel ik van banden, want voor de woestijnen heb ik bredere banden nodig.”

De wereldreiziger denkt twee tot drie maanden na zijn vertrek in Bazel de Himalaya te bereiken. Via het zuiden van Azië en steekt hij over naar Australië. Daarna vliegt hij naar Alaska om te beginnen aan een lange fietstocht naar het zuiden van Chili. De reis krijgt een vervolg in Afrika, waarna hij in Turkije uitkomt. Daar begint hij aan het laatste stuk naar Utrecht.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.