Giant en Sparta grote winnaars bij fietsawards

0

Tijdens de Fiets Award Show zijn vrijdag 28 februari de fietsen van het jaar 2014 bekendgemaakt. Giant en Sparta werden gekozen tot grote winnaars.
De Giant Futuro RS 1 is door de jury verkozen als ‘Fiets van het jaar 2014’. ”Het is Giant gelukt sportiviteit, comfort en luxe te combineren in de Futuro RS 1″, aldus het juryrapport. De fiets weegt 16.8 kg en heeft een frame uit de Aluxx 6000-series. Adviesprijs van het model is 1199 euro.
De verkiezing van E-Bike van het jaar vond dit jaar voor de vierde keer plaats. Het beste model van 2014 in deze categorie is de Sparta ION RXS+. Deze volgens de jury perfect uitgebalanceerde fiets is comfortabel, stabiel en eenvoudig te bedienen. Dankzij de ION Power Assist Module kan de fiets uit zichzelf een snelheid van circa 4 km/u halen. De Sparta ION RXS+ heeft een adviesprijs van 2499 euro.
Naast het bekronen van de beste modellen werden vier fietsinnovaties in het zonnetje gezet met de ‘Fiets Innovatie Awards’. Winnaars hiervan zijn E-Rental, een fietsslot zonder sleutel van AXA Bike Security, de Finn, een universele bikephonehouder van BikePhonehouder.nl, de In-Vizz fietshelm met geïntegreerd vizier van ABUS Tweewielerservice en de YEPP Cargo, een inklapbare voordragermand van GMG B.V.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.