Fiets van het jaar 2012

1
De Koga World Traveller is Fiets van het Jaar 2012 en de Cannondale E-series is E-Bike van het Jaar. Deze uitslag zou tijdens de FietsVAK bekend gemaakt worden, maar is voortijdig uitgelekt.

Normaal gesproken is de uitslag van deze verkiezing een van de best bewaarde geheimen in de fietsbranche. Uitgerekend tijdens de 25e jubileum-editie is het de uitslag voortijdig in het nieuws gekomen .

Oorzaak is het te vroeg verschijnen van ANWB’s Toeractief, waarin de uitslag al gepubliceerd is. Daardoor zag organisator RAI Vereniging zich genoodzaakt per direct de uitslag officieel bekend te maken.

“Tot onze spijt is vandaag in de Toeractief (uitgave ANWB) te vroeg gepubliceerd wie de winnaars zijn van de verkiezing van de Fiets van het Jaar en de E-Bike van het Jaar 2012. 
Door deze omstandigheden zijn wij genoodzaakt om nu al te bevestigen dat inderdaad de Koga WordTraveller29 de Fiets van het Jaar 2012 enCannondale E-series de E-Bike van het Jaar 2012 is geworden,” aldus Sacha Boedijn, secretaris van de RAI Vereniging.

“Dit zou RAI Vereniging tijdens de opening van de FietsVAK op 29 januari a.s. bekend maken, maar wij feliciteren de winnaars natuurlijk met hun welverdiende prijs!”

UIT HET JURYRAPPORT
Fiets van het Jaar 2012

Tot Fiets van het Jaar 2012 is gekozen de Koga WorldTraveller29. Vanwege de kwaliteit van het frame en de afmontage, de 29 inch wielen en het subtiele design is de Koga WorldTraveller29 niet alleen de droom van de lange afstandfietser, maar ook een fiets waarmee je graag op zondag toert of naar je werkt fietst.

E-Bike van het Jaar 2012
Tot E-Bike van het Jaar 2012 is gekozen de Cannondale E-serie. Een E-Bike met een hoofdletter E door de combinatie van sportief design, uitstekende stabiliteit en een effectieve elektromotor van Bosch.

Dit jaar was het aantal fietsen dat ingediend is voor het predicaat E-Bike van het Jaar groter dan die voor de verkiezing Fiets van het Jaar. Een opvallende ontwikkeling die aansluit bij de huidige markt. Het aandeel E-Bikes in de totale verkoop is nog steeds groeiende.

Bron: Fietsmarkt.com

 

Deel.

Over de auteur

1 reactie

  1. Robbert van Steenbergen op

    Wat leuk om te lezen dat de door mij gekochte ”Word Traveller” van Koga, tot fiets van het jaar 2012 is gekozen.
    Heel begrijpelijk gezien te rijstijl van deze pracht fiets, bedankt Koga!