5 tips voor fietsen bij gladheid

0

Het is nog niet zover, maar als het wel begint te vriezen kun je maar beter goed voorbereid zijn. Dalende temperaturen en neerslag kunnen zorgen voor gladheid op het fietspad. Hoewel er dan meestal kwistig wordt gestrooid en geveegd, kan het geen kwaad om te weten wat je zelf kunt doen om je veilig per fiets te verplaatsen.

5 tips voor fietsen bij gladheid

Dan stap je namelijk zekerder op. Da’s ook belangrjk. Want onzeker je fiets opstappen, te langzaam rijden en/of je stuur verkrampt vasthouden, kunnen het recept zijn voor een valpartij. Daarom 5 eenvoudige tips om te fietsen bij gladheid.fietsen bij gladheid

  1. Ook voor fietsen bestaan winterbanden. De investering waard als je ’s winters veel blijft rijden. Deze Marathon Winter Plus banden van Schwalbe bijvoorbeeld.
  2. Normaal is het advies je bandenspanning goed op orde te hebben, maar bij gladheid houd je je je banden wat zachter. Dan heb je meer grip.
  3. Zorg dat je makkelijk met je voeten bij de grond kunt voor snelle steun. Zet je zadel een tikje lager.
  4. Let op het wegdek: putdeksels, verflijnen, rails of de berm zijn vaak gladder.
  5. Bedenk dat ook andere wegebruikers last hebben van gladheid. Ze zijn daardoor minder voorspelbaar en kunnen een langere remweg hebben. Houd hier rekening mee.

Marathon Winter Plus banden voor fietsen bij gladheid
Winterbanden werken het beste bij een lage bandenspanning.

Deel.

Over de auteur

Geef je reactie