E-bike in de regen, waar let je op? 5 tips

0

Misschien heb je een e-bike die je dagelijks gebruikt, misschien ga je er alleen mee op uit voor langere tochten. Hoe dan ook kun je, vooral in deze tijd van het jaar, overvallen worden door een (fikse) bui en fiets je met je e-bike in de regen. Nu kun je daar natuurlijk prima tegen, we zijn niet van suiker gemaakt. En je e-bike dan? Die is ook niet van suiker. Toch kan het goed zijn te letten op de volgende 5 punten.

e-bike in de regen

E-bike in de regen

 1. DISPLAY
  Je display zit doorgaans midden op je stuur. Op het display zitten elektronische punten die in contact moeten komen met het ‘huis’ op het stuur. Als vocht ertussen dringt, dien je het eerst schoon te maken. Niet met een staalborstel of staalwol, wel met een zachte doek met wat contactspray. Gewoon schoon- en droogpoetsen en opnieuw monteren.
 2. VERLICHTING
  Soms voedt je accu je verlichting. Heb je pech dan kan een detail als een stekkertje roet in het eten gooien. Nattigheid kan zorgen voor oxidatie. Wat je doet: even de stekker los maken, schoonmaken en eventueel een wolkje contactspray aanbrengen. Dan moet het weer goed zijn.
  Extra: wij zijn fan van de naafdynamo. Altijd stroom.
 3. STALLEN
  Stal je elektrische fiets in een droge ruimte. Zeg maar op ‘kamertemperatuur’. Een vochtige schuur is geen aanrader. Een ruimte met voldoende ‘doorwaai’ mogelijkheden is ook goed
 4. MOTOR
  in principe is je motor waterdicht. Mocht je fiets, al dan niet met jou erop, een keer gevallen zijn, check dan of de motor nog intact is en geen scheurtjes of breukjes vertoont.
 5. ACCU
  Verzorg eventueel de contactpunten van je accu met de fiets om corrosie te voorkomen. Gebruik hiervoor een siliconenspray. En ook hier geldt: mocht je fiets, al dan niet met jou erop, een keer gevallen zijn, check dan of de accu nog intact is en geen scheurtjes of breukjes vertoont.

Gaat het regenen? Da’s de hamvraag. Kijk op Weerplaza, Blijft het droog of Buienradar

Deel.

Over de auteur

Geef je reactie