Vijf tips voor warme voeten op de fiets

0

Warme voeten op de fiets
Altijd warme voeten op de fiets, hoe heerlijk zou dat zijn? In realiteit koelen je voeten snel af. Zakt het kwikt tot bijvoorbeeld vijf graden Celsius, dan is de gevoelstemperatuur bij een snelheid van 25 km/uur al snel rond het vriespunt. Brrrr… Op een e-bike haal je die snelheid makkelijk, zonder al te veel inspanning. De combinatie van kou en verminderde doorbloeding leidt makkelijk tot koude voeten tijdens het fietsen. Daarom een paar tips om het ongemak te verminderen. Op naar warme voeten op de fiets!

Vijf tips voor warme voeten op de fiets

 1. Voorkom te krappe schoenen
  Als een schoen te krap zit dan vermindert dit de doorbloeding. Dit kan bijvoorbeeld al ontstaan door gebruik van dikkere sokken. Zorg ervoor dat je schoenen niet knellen!
 2. Draag goede sokken
  Er bestaan speciale (sport)wintersokken die je voeten warm houden. De dikkere, warmere sokken voeren ook goed vocht af. Ze zorgen zo dat je geen klamme voeten krijgt. Je kunt ook twee paar dunne, isolerende sokken dragen.
 3. Maak een isolerende zool
  Pak een stuk aluminiumfolie en vouw dit enkele malen dubbel. Knip dit in de vorm van je binnenzool en leg dit onder de zool in je schoen voor een goede isolatie, eventueel aangevuld met een paar lagen krant. Let er wel weer op dat je niet te krap in je schoen komt te zitten.
 4. Houd wind tegen
  Maak een omslag van aluminiumfolie in je schoen. Dit houdt de wind tegen en heeft een isolerend effect.
 5. Smeer je voeten in met uierzalf of vaseline
  Masseer je voeten flink, stimuleer de doorbloeding en breng een laag zalf aan. Zo blijven ze langer op temperatuur.
Deel.

Over de auteur

Geef je reactie