Wereldfietsbeurs voor de avontuurlijke fietser

0

Op de Wereldfietsbeurs beleef je het allemaal: gewoon groen fietsen van huis weg met een tentje achterop Europa in, of op de pedalen in een exotische en uitdagende bestemming. Ervaren fietsers helpen je op weg. De Wereldfietsbeurs wordt georganiseerd door de Wereldfietser, die dit jaar 25 jaar bestaat.

 

Je kunt op de fietsbeurs verschillende lezingen bijwonen. Marten Zeckendorf neemt zijn publiek mee langs de grillige westkust van Ierland, maar ook dwars door het land. Bert Vinken laat de zaal genieten van een ruige bikepackingtocht door Nieuw-Zeeland. Fietsende fotograaf Kees Swart brengt maar liefst zeven Balkanlanden in beeld met alle contrasten. Jan Brinkman en Willemien de Groot zijn net terug van hun fietsreis door Laos, Thailand en Myanmar. Eveline Bremmer fietste in haar eentje van huis uit naar de Noordkaap. Bert Sitters doet verslag van de nieuwe fietsroute Vélodyssée van Parijs naar Mont Saint-Michel. Een selectie uit het programma van boeiende reisverhalen, ondersteund door beelden van de mooiste fietsplekjes.

Onafhankelijke reisinformatie van fietsers

Ervaren fietsreizigers geven informatie over hun favoriete fietslanden, met fotoboeken, kaarten, en allerlei andere informatie. Hier dus geen informatie van reisbureaus, maar van fietsers zelf. Van een tocht naar Frankrijk of Duitsland tot in afgelegen streken in Azië of andere continenten. In workshops geven ze antwoord op allerlei vragen die opduiken bij de voorbereiding van een fietsreis.
• Wat komt er kijken bij de voorbereiding?
• Hoe voorkom ik zoveel mogelijk pech onderweg?
• Eenvoudige reparaties onderweg. Hoe doe ik dat zelf?
• Voor het eerst op stap: wat is een geschikte fiets en wat is de juiste tent?
• Wat komt er aan bod bij een lange wereldreis? Verzekeringen, reserveonderdelen, contact met huis, onveilige landen?
• Wat neem ik wel of nu juist niet mee?
• Hoe maak ik mijn fiets vlieg klaar?

De Fietser in Ede

Op de Wereldfietsbeurs treft je ook gespecialiseerde fietsenzaken, buitensportspecialisten, uitgevers van fietsgidsen en reisbureaus die volledig gericht zijn op fietsreizen. De Fietser is een prachtige locatie in Ede. Het Rijksmonument van de voormalige Enkafabriek straalt fietsplezier uit. In een ruim opzette hal staan allerlei fietsmodellen opgesteld, van Koga, Van Nicholas, Batavus en Sparta. Op een groot parcours kun je deze fietsen uitgebreid testen. De Fietser ligt bijna naast het Intercitystation Ede-Wageningen en dichtbij een afslag van de A12. Kom gerust op de fiets, want er is een bewaakte fietsenstalling.

Meer info: www.defietser.nl

Entree: € 5, voor leden van de Wereldfietser € 4,- .

 

Deel.

Over de auteur

Geef je reactie