Wereldfietsbeurs voor de avontuurlijke fietser

5

Op de Wereldfietsbeurs beleef je het allemaal. Gewoon fietsen vanuit huis, met een tentje achterop Europa in, of op de pedalen in een exotische en uitdagende bestemming. Ervaren fietsers helpen je op weg. De Wereldfietsbeurs wordt georganiseerd op 27 januari door vereniging de Wereldfietser.

Wereldfietsbeurs

Je kunt op de fietsbeurs verschillende lezingen bijwonen. Een selectie uit het programma van boeiende reisverhalen: Marten Zeckendorf neemt je mee langs de grillige westkust van Ierland en ook dwars door het land. Bert Vinken laat je genieten van een ruige bikepackingtocht door Nieuw-Zeeland. Fietsende fotograaf Kees Swart brengt maar liefst zeven Balkanlanden in beeld. Jan Brinkman en Willemien de Groot zijn net terug van hun fietsreis door Laos, Thailand en Myanmar. Eveline Bremmer fietste in haar eentje van huis naar de Noordkaap. B Bert Sitters doet verslag van de nieuwe fietsroute Vélodyssée van Parijs naar Mont Saint-Michel.

Wereldfietsbeurs Wereldfietsbeurs

Onafhankelijke reisinformatie van fietsers

Verder geven ervaren fietsreizigers informatie over hun favoriete fietslanden, met fotoboeken, kaarten en allerlei andere informatie. Je treft er dus geen reisbureaus, maar de fietsers zelf. Van een tocht naar Frankrijk of Duitsland tot fietsen in afgelegen streken in Azië: in workshops geven de reizigers op allerlei vragen. Denk aan:

• Wat komt er kijken bij de voorbereiding?
• Hoe voorkom ik pech onderweg?
• Eenvoudige reparaties, hoe doe ik die?
• Voor het eerst op stap: wat is een geschikte fiets en tent?
• Een lange wereldreis? Denk aan je verzekeringen, reserveonderdelen, contact met huis en meer.
• Wat neem ik wel of nu juist niet mee?
• Hoe maak ik mijn fiets vliegklaar?

WereldfietsbeursWereldfietsbeurs

De Fietser in Ede

Op de Wereldfietsbeurs treft je ook gespecialiseerde fietsenzaken, buitensportspecialisten, uitgevers van fietsgidsen en reisbureaus die volledig gericht zijn op fietsreizen. De Fietser is een prachtige locatie in Ede en zetelt in een Rijksmonument; de voormalige Enkafabriek. In de ruim opzette hal staan allerlei fietsmodellen opgesteld, van Koga, Van Nicholas, Batavus tot Sparta. Op een groot parcours kun je deze fietsen uitgebreid testen. De Fietser ligt bijna naast het Intercitystation Ede-Wageningen en dichtbij een afslag van de A12. Kom gerust op de fiets, want er is een bewaakte fietsenstalling. Entree is 5 euro, leden van de Wereldfietser betalen 4 euro. Kijk op De Fietser en De Wereldfietser

Wereldfietsbeurs

 

 

Deel.

Over de auteur

5 reacties

 1. Astrid Olde Olthuis op

  De datum van maandag 8 april klopt niet. De beurs is al op zondag 27 april

 2. De datum van de beurs moet volgens mij zondag 27 januari zijn (en niet maandag 8 april).

 3. En de Fiets- en Wandelbeurs op 1,2 en 3 maart in Utrecht dan?
  Daar staat de wereldfietser ook, samen met ‘DE EUROPAFIETSER’.

 4. Beste reactie
  Deze informatie is m.i. niet juist; de site van de wereldfietser meldt dat de beurs op 27 januari a.s. zal plaatsvinden, zo ook ” de fietser” in Ede. Nergens vind ik zo’n beurs op 8 april.
  Met vriendelijke groet,
  Frans van Waardenburg

 5. Githa de Kuyssche op

  Een vervelende fout! De beurs vindt inderdaad komende zondag de 27e plaats. Onze excuses voor de verwarring.

Geef je reactie