Duitse designprijs voor veilige e-bike

0

Op zoek naar een e-bike waar je makkelijk op- en afstapt? Misschien is de Ami C8 HMS van Gazelle een idee. Deze fiets heeft laatst de German Design Award gewonnen, onder andere dankzij de lage instap.

De German Design Award is de belangrijkste Duitse designprijs voor ontwerpers en ook internationaal bekend. De jury was vooral te spreken over de combinatie van comfort en veiligheid. De wielmaat van deze e-bike is kleiner dan bij veel andere fietsen. Daarnaast heeft de fiets een lage, brede instap. Beide ontwerpkeuzes maken het voor fietsers gemakkelijker om op- en af te stappen. Dat vergroot de veiligheid. Zeker voor mensen die met iets minder zelfvertrouwen van huis gaan is deze elektrische fiets een uitkomst.

Comfortabele zithouding

Het aluminium frame is licht van gewicht en daarbij compact, het stuur staat wat hoger. Mensen zitten daardoor relatief rechtop. Het is een houding die typisch is voor Gazelle-fietsen. Bovendien genereert deze positie veel comfort, zo oordeelt de jury. De Ami C8 HMS is eveneens goed voor stabiliteit. Dat komt mede door de middenmotor, die laag en in het midden van het frame zit. De wegligging is op die manier beter.

Meer info: https://www.gazelle.nl/ami-c8-hms 

 

Deel.

Over de auteur

Geef je reactie