5 tips voor je fietsonderhoud

0

5 tips voor je fietsonderhoud Spijkers Fietsen
FietsActief nummer 9 is net afgeleverd bij de drukker. Op 14 december valt deze kersverse editie bij je op de mat, kun je ‘m hier bestellen of in de winkel halen. Daarin lees je onder meer dat onze redacteur Menno Grootjans op bezoek ging bij Spijkers Fietsen, een rijwielzaak in Tilburg. Hij keek mee met twee onderhoudsbeurten en kwam weer ten burele met tientallen praktische tips voor je fietsonderhoud, direct van de werkplaats.

5 tips voor je fietsonderhoud

Je leest ze  allemaal in FietsActief nummer 9, maar we lichten alvast een tipje van de sluier voor je op.

 1. Bandenspanning
  Zorg voor een juiste spanning. Een normale band mag minimaal vier bar hebben. Een achterband één bar meer dan voor, want het meeste gewicht zit achter.
 2. Banden
  Een goede fiets wordt een slechte fiets door versleten banden. Ze gaan eerder lek en kunnen gevaarlijk zijn doordat ze uitdrogen of te glad worden. Niet op bezuinigen. Een goede band is er al voor € 17,50.
 3. Pekel
  Sneeuw betekent strooien. En pekel is op den duur nogal nadelig voor je fiets. Maak daarom bij aanhoudende winterpracht tijd voor een wasbeurt met een doodgewoon sopje. Troep als pekel en modder verdwijnen dan. Dat vindt je fiets fijn.
 4. Inspuiten
  Wil je je fiets blinkend houden? Gebruik dan een polish of wax om een beschermend laagje over de lak en het chroom te leggen.
 5. Jasbeschermers
  Hoe vaak rijd je met een lange jas? Nooit? Dan heb je ook geen jasbeschermers nodig. Vaak gaan ze klapperen of kapot.
Deel.

Over de auteur

Geef je reactie