Swapfiets lanceert eigen app

0

Swapfiets, het eerste fietsabonnement ter wereld, heeft gisteren de eerste versie van haar eigen app gelanceerd. Hiermee kunnen klanten binnen 20 seconden een afspraak inplannen om hun fiets te laten repareren aan huis of in de winkel. Ook het ‘vastpinnen’ van de fiets is mogelijk, waardoor klanten nooit meer de parkeerplek van de fiets kunnen vergeten.

Service

Met de gratis app, geschikt voor iOS en Android, is de service van Swapfiets altijd binnen handbereik. Abonnementhouders kunnen zelf afspraken inplannen op een moment dat het hen uitkomt, ook ‘s nachts. Wanneer bijvoorbeeld een fiets gestolen of kapot is, kan de consument direct kiezen hoe laat er een nieuwe fiets bezorgd kan worden. De ‘swap’ kan binnen vijf tikken in de app aan huis ingepland worden. Mocht de klant onverhoopt niet kunnen, dan is het mogelijk om zelf de afspraak kosteloos binnen een uur voor de geplande afspraak te annuleren. Naast deze functies kunnen gebruikers de route naar de dichtstbijzijnde winkel vinden waar ze terecht kunnen met hun fietsproblemen, en zit er een geheime verrassing verborgen in de app. Naast de app, kunnen de klanten ook nog steeds contact opnemen via telefoon, social media en mail.

Fiets vastpinnen

Met de Find-my-bike optie kunnen abonnementhouders hun fiets vastpinnen in de app. Uit data is gebleken dat meer dan 20% van alle fietsen die als gestolen wordt opgegeven, achteraf helemaal niet gestolen blijkt. De gebruiker wist dan gewoon niet meer waar hij de fiets had neergezet…. Met de app kunnen fietsers de exacte locatie van hun fiets pinnen. Daarmee kunnen ze hun eigen blauwe band snel terugvinden in het overvolle fietsenrek op het station of in de stad.

Nederlandse en Belgische klanten kunnen de Swapfiets app downloaden in de App Store, Google Play en via www.swapfiets.nl/app. De Duitse en Deense variant volgen later dit jaar.

Deel.

Over de auteur

Geef je reactie