Cannondale Tesoro 1

0

Tesoro? Dat is Italiaans voor schatje. Een omschrijving die wellicht niet uno, due, tres boven komt als je deze ravenzwarte schoonheid ziet. Eerder: ‘stoer!’ Cannondale is groot geworden met Trekking fietsen. En deze Tesoro past goed in de traditie. Was een Cannondale vroeger 100 % USA, deze Tesoro is meer Europees.

Ned-Dld

Cannondale bouwt deze fietsen zoals dat zo mooi heet ‘dicht bij de markt’. Waar worden de meeste sportieve fietsen verkocht? In Duitsland. Dus is die markt ook ‘leading’. Dat zie je op de Tesoro: Schwalbe banden, B&M verlichting, Curano spatborden, Shimano XT en SLX aandrijving. Standaard bak? Nee. Cannondale is er in geslaagd om een aparte touch te geven aan de Tesoro. Het frame is van Optimized Alloy, ‘geplooid’ in een aparte vorm. Opvallend is de slanke achtervork met de ‘vaste’ bagagedrager. Die heeft aparte punten voor het meenemen van een attaché koffertje.

Vering

Vooraan prijkt de extra stoere Headshok verende voorvork. 50 mm veerweg. Zo’n HeadShok ( soms met een kleine s dan weer met een grote S geschreven) vork heeft een eigen stuurpen nodig. In de praktijk blijkt een HeadShok juist die losliggende tegels of omhoog kruipend asfalt (opgestuwd door de wortels van bomen) glad te strijken. Op de weg is het een heerlijk rijdende Hybride. Lekker snel door de versnellingen, 160 mm schijven met hydraulische remmen en bolle Marathon bandjes. De Headshok stuurpen is voldoende verstelbaar; wat niet wil zeggen dat je er een ‘oma fiets’ van kunt maken. Het is een sportief karretje. Het lage gewicht van 15 kilo helpt hierin ook mee. Hoewel de HeadShok wat extra gewicht toevoegt (in vergelijking met een starre vork) aan de voorzijde voel je dit niet; het is vooral lekker stabiel. Je duikt met vertrouwen een bocht in. En je rijd je met plezier naar en van je werk. En in het weekend de fiets op de drager en de Veluwe op. Hoeft niet, kan wel. De Tesoro is er in twee versies en in dames en heren uitvoeringen.

Cannondale Tesoro 1 € 1599,-. www.cannondale.com

Deel.

Over de auteur

Geef je reactie