7 praktische tips: lekker fietsen bij warmte

0

Lekker fietsen bij warm weer: het kan prima. Vooral als het langere tijd achter elkaar warm is, went je lichaam aan de hitte en kan het steeds meer hebben. En met deze 7 tips houd je hoofd en lijf helemaal koel. Hoe vanzelfsprekend ze misschien ook zijn, ze werken pas als je ze toepast..!

1. Stap af
Las voldoende en zelfs extra afstapmomenten en pauzes in. In de schaduw!

2. Felle zon
Vermijd de felle middagzon tussen 12:00 en 15:00 uur

3. Zie het bos door de bomen
Kies voor een lommerrijke bosroute. Je vindt er meer schaduw en ook het eventuele asfalt is er minder heet waardoor je ook van de grond af minder opwarmt.

4. Minder = Meer
Matig de lengte van je route en minimaliseer het aantal inspannende hellingen of klimmetjes. Zorg dat je tocht niet te pittig is voor de weersomstandigheden.

5. Hoofdzaak
Hoe koeler je hoofd, des te koeler je lichaam. Draag dus iets op je hoofd: een petje, hoedje of fietshelm. Bij voorkeur in een lichte kleur want dat reflecteert de zon. Zo warm je minder op.

6. Licht & luchtig
Draag dunne, luchtige, ademende kleding met een vocht afvoerende werking, in een lichte kleur.

7. Preventief drinken
Drink voldoende, en vóór je dorst hebt. Uiteraard om je vochtverlies aan te vullen. Dan blijf je trouwen ook beter presteren. Zorg echter ook dat je wat zout binnenkrijgt met je lunch en snacks, dan houdt je lichaam het vocht beter vast.

Deel.

Over de auteur

Geef je reactie