De leukste nieuwtjes op de Fiets en Wandelbeurs

0

Ben je het weekend ook naar de Fiets en Wandelbeurs geweest? Of heb je het gemist? We zetten de meest bijzondere noviteiten voor je op een rijtje, dan ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste fietsnieuws!

Dit jaar werkte de beurs weer samen met E-bike Xperience. Maar liefst vier fietsparcoursen waren in de hallen 1 – 4 ingericht: voor e-bikes/fietsen, speed pedelecs, mountainbikes en kinderfietsen. En natuurlijk presenteerden de aanwezige merken hun nieuwste modellen die voorzien zijn van de nieuwste snufjes.

Santos Travel Lite+

De Travel Lite+ is de nieuwste aanwinst in de Santos-stal; geschikt voor op reis, maar ook een trouwe metgezel voor naar het werk of de supermarkt. Uitgerust met Pinion-versnellingsbak, riemaandrijving en krachtige schijfremmen. En de Lite+ is ook ‘E-bike ready’, je kunt deze desgewenst ombouwen tot e-bike. Nieuw bij Santos zijn verder de extra dikke XL-remschijven, waarmee je langdurig en stabiel kunt remmen.

Titanium Avaghons

Het Rotterdamse Avaghon trok de aandacht met titanium vakantiefietsen onder de noemer Avaghon X29 Titanium. Vanwege de toenemende vraag naar e-vakantiefietsen, neemt het merk dit jaar ook de X29E op in het assortiment: een sterke elektrische fiets die geschikt is voor tochten met bepakking. Avaghon lanceert eveneens de X27.5. Met de 62 mm brede banden 27.5 inch velgen is deze fiets vooral geschikt voor offroad-fietsvakanties.

Idworx

Ook idworx speelt in op de groeiende vraag naar vakantiefietsen die voorzien zijn van elektrische ondersteuning. Zij komen met de oPinion Ti BLT-E: een titanium vakantiefiets met Pinion-transmissie en Neodrives motor. Ook deze fiets is helemaal te customizen.

Trikes

Naast de zitfietsen waren er ook andere modellen te zien, zoals de trikes en quads van Hartlanders’ Trike en TrikExplor. En wat dacht je van de Lopifit, de fiets waarop je wandelt? Opvallend waren ook de elektrische bamboefiets en solar-fietskar van de Belg Grégory Lewyllie op het Fietstechniekplein. In juni begint hij met die combinatie aan een epische tocht naar het Chinese Guangzhou (Kanton) en terug.

 

 

 

 

 

Love Bike

Verliefd op fietsen? Kies dan voor de Love Bike, met een frame in de vorm van een hart. Dit staat symbool voor fietsen, passie voor het leven en respect voor elkaar, aldus de ontwerpers. Bovendien kan de bezitter op de bovenbuis de naam van de partner laten graveren. Een heel persoonlijke fiets, waar je zeker de aandacht mee trekt!

 

Deel.

Over de auteur

Geef je reactie