Lekkere snack: muffins met boerenkaas en komijn

0

Dit recept voor muffins met boerenkaas en komijn is op-en-top Hollands en héél erg lekker voor onderweg!

muffins met boerenkaas en komijn

tussendoortje | 12 personen

280 g bloem
4 afgestreken tl bakpoeder
1 el gedroogde tijm
150 g 11/2 jaar gerijpte boerenkaas
60 g boter
100 ml melk
150 ml yoghurt
1 ei
2 tl komijnzaadjes of karwijzaad

Verwarm de oven voor op 190°C. Zeef de bloem en bakpoeder boven een grote kom, voeg 1 tl zout en de tijm toe en roer door elkaar.

Rasp de kaas op een grove blokrasp. Roer een klein beetje van de bloem uit de kom door de kaas, zodat hij mooi los blijft en zet apart.

Smelt de boter in een klein steelpannetje en neem van het vuur. Roer de melk en yoghurt met een garde erdoor, voeg het ei toe en klop het los.

Schenk de boter bij de bloem en roer het, bij voorkeur met je vingers, een klein beetje door elkaar. Strooi de kaas erover en schep het heel kort door elkaar (bloemvlokken moeten nog zichtbaar zijn). Verdeel met een grote lepel het beslag over 12 licht ingevette vormpjes van een muffinvorm.

Strooi de komijn- of karwijzaadjes erover en bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.

Bereiden ± 20 min / oven ± 25 min.

PRODUCTIE ELLEN VAN MOL RECEPTEN YOLANDA VAN DER JAGT BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING SANDRA KISSELS M.M.V. MARQT

RECEPT VERSCHENEN IN DELICIOUS.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.